OVAJ ČOVEK ĆE ZAMENITI ŠOJGUA U PUTINOVOJ VLADI: Andreja zovu njegovim naslednikom, a to NIJE SLUČAJNOST
Andrej Belousov, Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

RUSIJA

OVAJ ČOVEK ĆE ZAMENITI ŠOJGUA U PUTINOVOJ VLADI: Andreja zovu njegovim naslednikom, a to NIJE SLUČAJNOST

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je imenovanje Andreja Belousova za ministra odbrane.

Objavljeno: 21:12h

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je imenovanje Andreja Belousova za ministra odbrane.

Belousov, koji će biti naslednik dosadašnjeg ministra Sergeja Šojgua rođen je 17. marta 1959. godine, a diplomirao je ekonomiju na državnom Univerzitetu u Moskvi.

Od 1981. do 1986. godine doktor Andrej Belousov je bio istraživač u laboratoriji za takozvane “čovek-mašina” sisteme na Matematičkom institutu.

U periodu od 1991. do 2006. godine bio prvi čovek Instituta za ekonomske prognoze, pod okriljem ruske Akademije nauka.

Mediji navode da je od 2000. do 2006. bio spoljni savetnik premijera Rusije, a zatim je dve godine radio kao zamenik ministra za finansije, ekonomiju i trgovinu, a od 2008. do 2012. godine bio je direktor za finansije pri Vladi Rusije.

Kada je Dmitrij Medvedev 2012. godine preuzeo funkciju premijera Rusije, imenovan je kao ministar za ekonomski razvoj, a 2013. postao je savetnik predsednika za ekonomska pitanja.

Nakon što je Mišustin zamenio Medvedeva na mestu premijera, Belousov je imenovan kao prvi zamenik predsednika Vlade.

Od 30. aprila do 19. maja 2020. Belousov je bio vršilac dužnosti premijera Rusije, privremeno zamenivši Mihaila Mišustina, nakon što mu je dijagnostikovan korona virus.

Kako prenosi Politiko, on je jedan od mogućih naslednika predsednika Vladimira Putina.

"Funkcioner Kremlja Andrej Belousov (60), smatra se jednim od mogućih naslednika nakon što je prošle nedelje imenovan za prvog potpredsednika vlade, na istu poziciju sa koje je Medvedev izabran za predsednika. Sin eminentnog sovjetskog ekonomiste, Belousov je imenovan za Putinovog ekonomskog pomoćnika 2013. godine i postao je predsednik upravnog odbora državnog naftnog šampiona Rosnjefta. On deli Putinov pogled na svet u stilu KGB-a, verujući da je Rusija okružena „prstenom neprijatelja“, prema izveštajima", pisao je Politiko svojevremeno.

Oženjen je i ima sina.

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.